WINST EN PODIUM IN SUPERSPORT 300 VOOR MTM KAWASAKI TEAM, MOEILIJK WEEKEND VOOR SUPERSPORT IN BARCELONA

Geweldig weekend voor het MTM Kawasaki Team in Barcelona, want Jeffrey Buis behaalde zijn comebackoverwinning in Supersport 300 in race 1 en een podium met een derde plaats in race 2, waardoor hij nu vierde staat in het kampioenschap. Veneman sloot een uitdagend weekend af met een plaats in de kopgroep tijdens race 2, terwijl de Supersport een moeilijk weekend kende voor het team en Adrián Huertas, wat nuttig zal zijn voor de volgende race in Misano. 
Niet het verwachte weekend in de Supersport-categorie voor het MTM Kawasaki Team, want Adrián Huertas sloot zijn thuisrace in Catalunya af met een dubbele P12, wat niet het resultaat is waar de jonge Spanjaard en het team dit weekend op hoopten.

Een ongelukkige kwalificatie waarin zijn beste rondetijd werd gestopt door een rode vlag, dwong Huertas om vanaf de vijfde rij te starten, iets wat de MTM-coureur niet hielp om bij de kopgroep te blijven tijdens beide races en zorgde ervoor dat de Spanjaard bijna de hele race in de tweede groep moest rijden, vaak alleen, zijn eigen tempo maken, maar niet in staat om zijn rivalen te volgen.

Race 2 verliep iets beter, maar uiteindelijk was het resultaat hetzelfde, ook al was de achterstand op de eerste race groter. Een goed uitgangspunt voor de volgende race in Misano, van 2 tot 4 juni in Italië, een circuit waar Adrián van houdt en dat zeker gemakkelijker zal zijn voor de Kawasaki-motor, vandaar dat het team en de rijder vol vertrouwen naar het volgende doel kijken.

Adrian Huertas: “Ik kan niet tevreden zijn over het weekend, want we hadden meer moeite dan verwacht, maar we konden op dit circuit niet het juiste gevoel vinden met onze Kawasaki, ook al waren we de beste bij de geblokte vlag. Ik heb vertrouwen in de volgende races, want de lay-out van het circuit is beter en ik zal ook 100% fit zijn, meer dan nu. We werken goed samen met het team, we vinden oplossingen en we behouden het vertrouwen voor Misano en kunnen niet wachten op het volgende raceweekend.” 

In de Supersport 300 kwam Jeffrey Buis terug op de hoogste trede van het podium en behaalde een ongelooflijke overwinning tijdens race 1 in Barcelona, maanden na de vorige MTM Kawasaki-overwinning met Victor Steeman op hetzelfde circuit. Hij kreeg eindelijk het resultaat dat hij verdiende na het geweldige werk van zowel team als rijder gedurende het hele weekend om de juiste afstelling, het juiste tempo en de juiste strategie te vinden in moeilijke omstandigheden, met een zeer harde band op een heet circuit.

Buis was ook geweldig in race 2, waarin de Nederlander de derde positie pakte na bijna de hele laatste ronde aan de leiding te hebben gereden, in bocht 10 door een andere rijder naar de kant werd geduwd en met een geweldige inhaalactie in de laatste bocht weer op het podium belandde.

Loris Veneman had een behoorlijk uitdagend weekend, want de jonge Nederlander crashte in FP2 als gevolg van een technisch probleem en moest vervolgens vanaf het laatste deel van de grid starten door een moeilijke kwalificatie met rode vlag, waardoor hij op P21 terechtkwam.

Tijdens beide races zat Loris vooraan, maar in race 1 kwam hij in de voorlaatste ronde ten val bij een crash met verschillende rijders, terwijl hij in de kopgroep een beetje moeite had met inhalen, maar toch veel vertrouwen kreeg voor de volgende race in Misano, een circuit dat hij niet kent, maar dat zal Loris er niet van weerhouden het beste uit het weekend te halen.

Al bij al een positief weekend voor de MTM Kawasaki Team-rijders en nu gaat de aandacht naar Misano.

Jeffrey Buis: “Het was een geweldig weekend en ik ben blij dat ik weer aan de top sta na een moeilijk seizoen vorig jaar. Het is geweldig om hier te winnen en ik kan het team, mijn familie en sponsors echt alleen maar bedanken dat ze dit mogelijk hebben gemaakt, samen met het podium in race 2. Het was een ongelooflijk weekend voor ons, we hebben hard gewerkt om de juiste afstelling te vinden, we hadden het hele weekend het tempo te pakken en uiteindelijk lieten de resultaten zien hoe sterk we zijn en we willen gewoon op deze manier doorgaan. Ik kijk nu uit naar Misano en kan niet wachten om daar aanwezig te zijn!” 

Loris Veneman: “Het was een moeilijk weekend voor mij, ik was snel maar de twee valpartijen hielpen me niet om het juiste vertrouwen op de motor te krijgen. Tijdens race 2 voelde ik me goed, ik zat in de kopgroep, maar kon niet meer doen dan wat ik deed. Over het algemeen ben ik blij met mijn leerproces, ik word steeds beter en krijg steeds meer inzicht in de categorie, dus ik heb vertrouwen in de volgende races te beginnen in Misano.”

Check Also

MTM KAWASAKI VOLTOOIT INDONESISCHE RONDE MET TJ ALBERTO

Een leerzaam weekend voor TJ Alberto aan boord van de MTM Kawasaki Ninja ZX-6R. De …